Afspraak

Zodra u een afspraak met mij wilt maken, nemen we eerst telefonisch het ongewenste gedrag van uw hond globaal door. Soms kan het zijn dat het ongewenste  gedrag van uw hond een medische oorzaak zou kunnen hebben. Voordat we dan aan het gedragsconsult beginnen, dient dat uitgesloten te zijn. In die gevallen is vooraf een onderzoek door een dierenarts noodzakelijk.

Vragenlijst
Nadat onze afspraak gemaakt is, stuur ik u een vragenlijst toe. De antwoorden op deze vragen geven mij een goed beeld over het gedrag van uw hond en zijn leefomgeving. In een aantal gevallen kan video-materiaal erg zinvol zijn, om het ongewenste gedrag beter inzichtelijk te maken.

Het gedragsconsult
Het gedragsconsult zal bij u aan huis plaatsvinden, tenzij u het anders wenst. De ingevulde vragenlijst en eventueel aanvullend videomateriaal, bestudeer ik voor het gedragsconsult uitvoerig. Hierdoor kan ik gericht vragen stellen om nog ontbrekende informatie naar boven te halen. Soms is een gedragstest nodig om duidelijk te krijgen over de motivatie van het gedrag. Zodra alle informatie bij mij bekend is, stel ik de diagnose waarin ik aangeef waardoor het ongewenste gedrag veroorzaakt wordt. Met die informatie stel ik, samen met u, een passend therapieplan op voor uw hond. Tijdens het consult geef ik aan hoe u met de hond kunt trainen om het therapieplan uit te voeren. Het consult duurt ongeveer 1,5 uur. Na het consult ontvangt u van mij een verslag, waarin alles nog eens beschreven staat.

Van therapieplan naar training
Na het gedragsconsult, kunt u kiezen of u zelf gaat trainen óf de eerst trainingen samen met mij wilt oppakken. U heeft een periode van drie maanden nazorg, waarin u mij op de hoogte houdt van de ontwikkelingen en ik u van adviezen en tips kan voorzien. Wilt u meer training/ begeleiding na het gedragsconsult en eventueel de aanvullende trainingen, dan kunt u altijd bij mij terecht voor meerdere trainingen.