Gedragstherapie én trainingen op maat, zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden!

Gedragstherapie is een term die mensen veelal afschrikt. Dat is niet nodig. Hoe eerder u een gedragstherapeut inschakelt bij ongewenst gedrag, hoe groter de kans is dat het gedrag van uw hond verbeterd of het ongewenste gedrag geheel verholpen kan worden.

Bij gedragstherapie wordt gekeken naar het waarom van het gedrag dat de hond laat zien. Waarom doet hij wat hij doet. Als je dat weet, kun je aan de slag om het ongewenste gedrag om te vormen naar gewenst gedrag. In een therapieplan wordt dan uitgewerkt hoe het gewenste gedrag bereikt kan worden. Soms zijn daar ondersteunende middelen bij nodig om de kans van slagen te vergroten. Indien gedragsmedicatie genoodzaakt is, gaat dit altijd in overleg met u en uw dierenarts.

Veelal is de gedragstherapie een combinatie van begrip en training, die het gedrag al naar een gewenst niveau brengen.  Het is echter heel belangrijk om de training op een juiste wijze uit te voeren. Daarom bied ik de eerste 2 privé-lessen met korting aan. Hierdoor is de kans van slagen vele malen groter, dan alleen zelf gaan trainen.