Najagen fietsers, joggers en auto's.

Sfumo een Tervuerense herder kwam bij ons toen hij drie maanden oud was.

Hij bracht onmiddellijk heel wat leven in de brouwerij; thuis had hij het goed naar zijn zin, maar tijdens zijn wekelijkse lessen in de puppyklas kroop hij met zijn staart tussen zijn poten in een hoekje.

Met list en beleid kregen we dit gedrag onder controle, maar ….wat we allerminst onder de duim kregen was zijn gedrag op de openbare weg. Naar mate hij ouder werd viel hij steeds vaker en steeds heftiger uit naar fietsers, joggers en auto’s.

Nadat hij tot twee keer toe een voorbijganger had gebeten was de maat vol: er moest dringend een expert geconsulteerd worden.

Zo kwam ik terecht bij Bianca.

Er was onmiddellijk adequaat contact, zowel via telefoon als mail. Zij stelde voor om Sfumo’s gedrag zo accuraat mogelijk te beschrijven en vooral te filmen, opdat ze zich vooraf een beeld kon vormen van zijn gedragingen.

Vervolgens was voor haar één bezoek aan huis voldoende om zijn gedrag in kaart te brengen. Binnen een week kreeg ik een uitgebreid verslag toegestuurd, inclusief tips waarmee ik aan de slag kon. Het aanbod van nazorg gaf bovendien een rustig gevoel en gaf vertrouwen in de toekomst.

We zijn nu ruim een half jaar verder en Sfumo is in het algemeen een stuk rustiger geworden. Hij schiet niet langer uit naar passerend verkeer; het is, kortom, weer een feest om hem uit te laten!

Claudette, baasje van Sfumo