Verhuizen én de kat; beide vond Teun lastig

Vorig jaar ging ik samenwonen met mijn vriendin. Ik had een hond (Petit Basset Griffon Vendeen) en zij had een kat.

 

Auto’s en bezoek waren niet veilig voor haar
 
Mei vorig jaar werd ik verliefd op een bordercollie x labrador pup. Helaas worden puppy's groot en terwijl ik Juniortaining volgde, ging Floortje hevig puberen. Ze vond mijn auto niet meer mooi denk ik, want ze probeerde iedere auto te pakken die ik tegen kwam. Visite ontvangen was niet leuk meer, want Floor begroette iedereen zo uitbundig dat ze eerst in de bench moest voor er iemand binnen kon komen.

Najagen fietsers, joggers en auto's.

Sfumo een Tervuerense herder kwam bij ons toen hij drie maanden oud was.

Hij bracht onmiddellijk heel wat leven in de brouwerij; thuis had hij het goed naar zijn zin, maar tijdens zijn wekelijkse lessen in de puppyklas kroop hij met zijn staart tussen zijn poten in een hoekje.

Raakte snel overprikkeld

Tijs kwam als bijna acht weken oude pup bij ons in huis. Het is een Mechelse herder en zijn vader is een politiehond. Na een paar weken begon hij alles te pakken wat in huis lag, kleedjes, sokken, was, tijdschriften, zelfs een aardappelschilmesje en verder alles wat voor zijn bek kwam, of dat hij zelf kon pakken. Daarnaast ging hij steeds meer happen en springen als hij tijdens het wandelen te veel prikkels kreeg, hij raakte gefrustreerd en na een paar maanden kon ik hem niet meer goed uitlaten.